Catena salută din inimă promoția Farma 2020!

Deschide videoclipul

#Farma 2020, the one with the pandemic scria pe toca absolvenților Facultății de Farmacie. Chiar dacă ultimele luni ale ultimului an au fost grele, complicate și diferite de oricare alt an, studenții și-au făcut datoria și au încheiat cursurile cu brio.

Relaxarea restricțiilor din ultimele luni a făcut posiblă organizarea unei ceremonii în aer liber. Cu mai puțini participanți, e adevărat. Ceea ce a făcut ca numarul părinților și însoțitorilor să fie mai mic. Absolvenții nu i-au uitat însă pe părinți. Nu doar ei, ci și profesorii lor le-au mulțumit acestora în nenumărate rânduri.

 

Am fost și noi prezenți la această ceremonie specială. Și i-am văzut pe tinerii farmaciști emoționați, mândri și recunoscători. Chiar și  măștile de protecție erau negre, în ton cu roba. Și deși toți aveau fețele acoperite, ochii lor erau plini de frumusețe și de speranță pentru viitor. Drumul lor în carieră de-abia începe. Și nu e un drum ușor, mai ales azi, când toți trăim vremuri atât de schimbătoare. Viitorul, chiar și cel apropiat, este greu de prezis. Dar poate că va fi bun cu noi și mai ales cu ei, proaspeți absolvenți, farmaciști cu o misiune nobilă.

 

Profesorii le-au reamintit în mai multe rânduri cât de importantă, de frumoasă și de grea este această meserie. Cum și ei sunt eroii în alb, cum datoria lor este să salveze vieți și să se pună în slujba celui bolnav, cu toate cunoștințele și puterea lor.

 

O ceremonie de final de facultate și de început de viață. O viață cu alte respinsabilități și îndatoriri. Îi așteaptă un drum cu multe linii șerpuite, cu urcușuri și coborâșuri. Dar poate că Jurământul lui Hipocrate pe care l-au rostit cu toții într-un singur glas, ca dintr-o singură inimă, le va fi pavăză și scut.

 

Catena susține cu mândrie noua generație de farmaciști și le urăm din inimă tuturor să se bucurre de viață și să fie împliniți în meseria pe care și-au ales-o!

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.