Mamografia digitala cu tomosinteza

Deschide videoclipul
Dr.Dana Nedelcu-medic primar radiologie, imagistica medicala-Clinica Neolife vorbeste despre o tehnica moderna de investigare a sanului-mamografia digitala cu tomosinteza.

Generalitati


Tomosinteza este o noua tehnologie mamografica digitala folosita in investigarea sanului, care este net superioara celorlalte metode de screening ale cancerului mamar.Aceasta tehnica de ultima ora foloseste o tehnologie imagistica tridimensionala ( 3D), in comparatie cu mamografia standard care realizeaza doar o imagine bidimensionala ( 2D).Posibilitatea de a se executa sectiuni imagistice in tumora face din mamografia digitala cu tomosinteza o metoda mult mai concludenta, mai valoroasa si mai avantajoasa fata de mamografia standard digitala atunci cand se depisteaza si evalueaza o formatiune canceroasa mamara. Aceasta metoda permite o ilustrare evidenta si clara a ariilor problematice prin recombinarea tridimensionala a imaginilor obtinute, imagini de sectiune din tumora.

Avantajele mamografiei digitale cu tomosinteza sunt:


-permite detectia si diagnosticul precoce chiar si al tumorilor de dimensiuni reduse;

-reduce probabilitatea de a rechema pacientul pentru o mamografie repetata, de aceea doza de radiatii la care sunt expusi pacientii este diminuata;

-reduce riscul efectuarii biopsiilor si interventiilor chirurgicale inutile;

-traseaza cu acuraţe limitele tumorale si determina cu precizie localizarea acesteia intr-o harta tridimensionala;

-reduce durerea prin exercitarea unei presiuni mult mai blande asupra sanului la efectuarea filmului fata de metodele clasice mamografice.

Mamografia este un examen radiologic, imagistic recomandat a fi facut periodic de femeile aflate peste 40 de ani.Ea este o metoda sigura de detectie a cancerului de san.
Mamografia este recomandata a fi facuta o data la 2 ani, daca nu sunt evidentiate probleme, iar in anul in care nu se face mamografie este bine sa se faca o ecografie de san.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Claudia AntonCuvinte cheie
dr.dana nedelcu, mamografie cu tomosinteza, ecografie mamara, cancer san, mamograf, neolife, farmacia catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.