RMN, CT si PET-CT

Deschide videoclipul

Dr.Dan Popa-medic primar radiologie si imagistica medicala-Clinica Medicales vorbeste despre aparatele de ultima generatie prin intermediul carora se fac investigatii radiologistice foarte performante : rezonanta magentica nucleara (RMN), computer tomograf (CT) si tomografia cu emisie de pozitroni/tomografie computerizata.

 Imagistica prin rezonanta magnetica este un test care se foloseste de un camp magnetic si de pulsuri de radiofrecventa pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe si tesuturi ale corpului omenesc. IRM ofera informatii care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizata.

In timpul IRM, regiunea corpului ce trebuie investigata, este plasata intr-un aparat special care reprezinta un magnet urias. Informatiile furnizate de IRM pot fi stocate si salvate intr-un computer. De asemenea pot fi facute poze sau filme, daca situatia o cere.

PET/CT inseamna aplicarea in acelasi timp a doua metode de examinare. Cu ajutorul CT pot fi identificate modificarile patologice, anatomice si structurale ale organelor. PET identifica tumorile.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Claudia AntonCuvinte cheie
Catena, farmacie, senso, sensotv, rmn, ct, pet ct, tomografie, dr dan popa, medicales, cancer, ortopedie, substanta contrast, radiologie imagistica, computer tomograf, cord, angiografie

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.