Nodulii tiroidieni și de sân, tratament cu ultrasunete  

Deschide videoclipul

Terapiile cu ultrasunete se folosesc de mulți ani în tratarea cu succes a tumorilor maligne și benigne. Un echipament medical a fost însă special creat pentru fibroadenoamele la sân și nodulii benigni, preponderent solizi, de tiroidă.

Acest tip de tratament care folosește ultrasunete se numește ecoterapie. Este o alternativă terapeutică total neinvazivă. Pentru pacienții diagnosticați cu acest tip de noduli, este o alternativă la metoda clasică, chirurgicală.

 

Cum funcționează? Fasciculele de ultrasunete sunt concentrate asupra unui singur punct pe care îl vor bombarda cu o intensitate foarte mare, astfel încât rezultatul este supraîncălzirea țesutului din punctul respectiv. În timpul “bombardării” fibroadenomului sau a nodulului, datorită temperaturii ridicate, acesta se inactivează complet, iar scăderea în dimensiuni este un al doilea efect benefic al ecoterapiei (studiile arată ca în primul an dimensiunile se pot diminua cu până la 80 – 85%).

 

Un alt avantaj este faptul că acest tratament se realizează sub control ecografic, astfel încât este extrem de precis și poate fi controlat în timp real.

 

În comparație cu intervenția chirurgicală, ecoterapia nu necesită incizie și, ca atare, nu vor exista cicatrici, răni sau alte tipuri de sechele fizice.

 

De asemenea, este o procedură care se realizează în ambulatoriu și nu necesită anestezie generală, fiind suficientă o sedare ușoară a pacientului.

 

În cele mai multe cazuri este necesară o singură sesiune de terapie. Pacientul pleacă acasă și își reia activitățile imediat după intervenție.

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.