Bolile tropicale

Deschide videoclipul
Dr.Corneliu Petru Popescu-medic primar, sef sectie ''Boli infectioase si tropicale''-Spitalul Clinic "Dr.Victor Babes" vorbeste despre simptomele, tratamentul si profilaxia bolilor tropicale. GENERALITATI

"Boli infectioase si tropicale" este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor infectioase umane cauzate de virusuri, bacterii, fungi, protozoare si paraziti.

Bolile infectioase sunt considerate ca "boli contagioase" datorita riscului de a fi transmise de la o persoana la alta. Transmiterea unei boli infectioase se poate face pe diferite cai: prin contact fizic cu o persoana infectata, prin ingerarea de alimente si lichide contaminate, prin secretii corporale, obiecte contaminate, prin inhalare (pe calea aerului) sau prin transmitere de la animale.

PROFILAXIE

Medicii recomanda apelarea la serviciile medicale din cadrul sectiei  de boli infectioase si tropicale din cadrul spitalelor deoarece acestea pot ajuta la o consiliere  medicala completa si pertinenta privind vaccinarile necesare la efectuarea de calatorii in strainatate, mai ales in zone si tari cu risc si la prevenirea contactarii unor boli infectioase legate de calatorie, de exemplu intepaturile de insecte - malaria, boli cu transmitere sexuala, etc.).

Bolile tropicale sunt boli infectioase care apar strict in regiunile tropicale sau subtropicale sau mai obisnuit sunt larg raspandite la tropice si dificil de prevenit si controlat.

Bolile tropicale afecteaza in mod special populatiile din regiunile subdezvoltate din Africa, America de Sud, Asia. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a initiat un program centrat pe cele mai importante boli infectioase neglijate care afecteaza disproportionat populatiile sarace si marginalizate din zonele endemice. Bolile incluse in acest program sunt:

- tuberculoza

- febra denga

- leishamanioza

- tripanosomiaza africana

- malaria

- lepra

- boala Chagas

- filariaza limfatica

- oncocercoza

Acest material va este oferit de Catena
Realizator: Claudia Anton


Cuvinte cheie
boli tropicale, boli infectioase, vacante exotice, boli infectioase, dr.corneliu petru popescu, farmacia catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.