De ce ne dor oasele când e frig

Deschide videoclipul

Sistemul osos, de fapt tot corpul uman, ca și toate organismele de pe planetă, sunt meteodependente. Și meteosensibile. 

Nu toți suntem însă în aceeași măsură. Ne-a explicat doamna Conf Dr Georgiana Tache, medic primar medicină fizică și recuperare medicală. 

 

Așa cum lumina stimulează starea de bine și sănătatea, la fel, întunericul, frigul și fenomenele meteo au și ele o influență. De noi depinde în mare măsură cât de sensibili suntem și cum ameliorăm această meteosensibilitate. 

 

Știm de la bunicii noștri de durerea de oase pe timp de frig sau ploaie. Care se înrăutățește iarna, pe îngheț. Corpul nostru e supus stresului termic când trece de la o temperatură la alta. De aceea, a-l ajuta să treacă prin aceste schimburi cât mai des, îmbunătățește răspunsul la stres. 

 

Dușurile reci-calde sunt o soluție bună. Oamenii care trăiesc în zone geografice reci și întunecate știu deja acest lucru. Ei merg la saună unde cresc temperatura, apoi fac băi reci. Astfel, organismul se întărește și calitatea vieții noastre se îmbunătățește. 
 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.