Antonia Domokoș - Conectarea dintre corp si minte

Deschide videoclipul

”Trebuie să milităm pentru conceptul de sănătate și igienă mentală, iar mișcarea fizică, plimbările în natură sunt esențiale, atât pentru a preveni tulburările emoționale, anxietatea și depresia, cât și pentru a ne menține o stare permanentă de bine. Important este să știm că și timpul petrecut și dedicat nouă înșine și energia investită în rolul nostru de individ sunt importante pentru starea noastră de bine” – spunea Antonia Domokoș, psiholog, specialist în psihoterapie pozitivă. ”Fiecare dintre noi își poate dezvolta abilitatea de a se conecta la corp și minte, de a se racorda la mediul înconjurător și de a-și integra energia și satisfacția că facem ceva pentru noi. Sportul, în esență, este mindfulness!”.

Originară din Brașov, Antonia Domokoș este un binecunoscut psiholog şi psihoterapeut, trainer, formator și pedagog de recuperare, coordonator proiecte în cadrul Asociației ”Rază de Speranță”  și, de un an  Președinte al ”Asociației Academia de Bine”.  Profesează și excelează în domenii de activitate, precum Psihoterapie Pozitivă, Coach - Practitioner şi Master NLP Resonanz (Neuro Linguistic Programming). A implementat și coordonat cu succes proiecte în Brașov și în județul Brașov, dintre care amintim Atelierele de socializare, dezvoltare personală și emoțională pentru copii și tineri cu tulburări din spectru autist, întârziere de dezvoltare și învățare, cu ADHD, tulburări emotionale şi pentru cei aflati în risc de excluziune şi marginalizare. Tot Antonia Domokoș este cea care a coordonat  ”Recconect prin Meloterapie și Arte Combinate” sau  CRESC, Programul de sănătate mintală în școli.

           

”Sportul crește nivelul de dopanimnă, xerotonină și contribuie efectiv la o stare de bine și de abundență din punct de vedere emoțional” – declara psihologul Antonia Domokoș, ea însăși practicantă de sport (alergare montană, yoga, pilates), pasionată de muzică (ascultă ”viniluri” de colecție), de citit și de dans. ”Yoga îmi dezvoltă multe abilități, de la concentrare, atenție, conectare și până la autocunoaștere, esențiale în activitatea mea de zi cu zi”.

 

             

Realizatori: Florin Prodana, Oana Georgescu, Alexandra Tîrpea

           

Operator imagine: Silviu Crângureanu

           

Editor imagine: Stanislav Pescu

           

Foto: Sabina Ghiormescu, arhiva personalăCuvinte cheie
Medici intre frontiere, psiholog Antonia Domokos, Asociatia Academia de Bine, Asociatia Raza de Speranta, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.