Absenta mirosului - simptom in afectiuni neurologice

Deschide videoclipul

Capacitatea de a simti mirosurile poate fi afectata in boli din sfera neurologica, precum Parkinson si Alzheimer, in afectiuni ORL, boli metabolice (diabet zaharat, hipotiroidie), dar si in carente de vitamine, in special vitamina B12, intalnita in cazul vegetarienilor.

In interviul acordat echipei SensoTV, dr. Bianca Nitu, medic specialist neurolog la Clinica Neuroaxis din Bucuresti explica cum, cand si de ce se instaleaza absenta mirosului, in special la persoanele in varsta.

Vestea buna este ca toate aceste afectiuni specifice varstei a treia pot fi prevenite daca ne ocupam din timp de ele. O viata activa, inca din primii ani ai tineretii, cu activitati sportive, dar si intelectuale, cu grija pentru noi, dar si pentru ceilalti, sunt garantia ca vom avea un creier activ pana la varste inaintate. Studiile medicale arata ca un creier sanatos este mentinut prin practicarea sporturilor, lectura activa, invatarea unei limbi straine si, in general, invatarea a ceva nou, in orice moment.

 

Varsta a treia are toate sansele sa fie frumoasa daca ne ingrijim din timp de ea!

 

Realizator: Elena Buhus

Operator imagine : Silviu Crangureanu

Editor imagine: Stanislav Pescu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.