Paul Georgescu, sportivul susținut de Catena, nominalizat pentru titlul de înotătorul anului, în lume!

Deschide videoclipul

Un nou motiv de mândrie pentru sportul românesc! Paul Georgescu, sportivul susținut de Catena, a fost nominalizat pentru a doua oară consecutiv pentru titlul de înotătorul anului, în lume! Nominalizarea a fost făcută de World Open Water Swimming Association, cea mai importantă organizație de înot în ape deschise din lume, în condiţiile în care performanțele lui Paul Georgescu, sportivul susţinut de Catena Racing Team, cel mai titrat și mai numeros club polisportiv al unei companii, sunt impresionante.

World Open Water Swimming Association WOWSA l-a caracterizat pe român, drept „un talentat înotător, triatlonist și profesor de sport la International British School of Bucharest”.
     

 

„Această nominalizare îi este dedicată bunicii mele care a pierdut lupta cu acest virus nemilos în prima zi de Crăciun. Sunt sigur că așa cum a avut grijă de mine când eram mic, la fel o să aibă grijă de mine, de acolo de SUS” – spune marele campion. „Vreau să mulțumesc familiei și echipei mele care s-au asigurat să nu-mi lipsească nimic, permițându-mi să mă concentrez doar la înotul propriu-zis, și sponsorilor și partenerilor, în primul rând Catena și Catena Racing Team, care mi-au fost alături și în acest an dificil și au făcut posibile rezultatele obținute”.

     

Cele mai recente performanțe ale sportivului român sunt remarcabile și au reprezentat argumentele și motivația pentru această valoroasă nominalizare. 
   

La mai puțin de un an de zile de la prima sa reușită în înotul în apă înghețată, unde a parcurs în premieră pentru România prima milă (1.609 m, timp 22:44:19, la o temperatură a apei de 3.02°C), el a stabilit în Antarctica un nou record mondial la începutul lui 2020. La Hanusse Bay a înregistrat ”Zero Ice Mile World Record in 0.0°C water”, adică a reușit să devină Cel mai rapid înotător din lume care a parcurs distanța de 1 milă, în ape deschise cu temperatura de 0-1°C.  În august 2020, în timpul  pandemiei, Paul Georgescu a devenit primul român care a înotat în Dunăre, fără oprire, peste 100 km.
     

 

„Într-un an al incertitudinii și necunoscutului, românul Paul Georgescu a continuat să caute noi provocări pentru a-și inspira elevii, dându-le siguranță și încredere, pentru  a face față unor  noi încercări și de a dovedi în același timp un caracter puternic și o atitudine pozitivă” – au menționat oficialii World Open Water Swimming Association. „Pentru că a continuat să demonstreze același mare talent și aceeași mare voință de înotător în ape deschise, el inspiră și motivează înotători de toate vârstele din România. De asemenea  pentru ca s-a transformat  dintr-un jucător de polo și triatlonist în cel mai rapid înotător al unei mile, la zero grade Celsius, din lume, și  într-un foarte talentat și valoros înotător de anduranță, Paul Georgescu, din România, este un candidat îndreptățit pentru titlul Înotătorul Anului în ape deschise”.

     

Linkul unde poate fi votat sportivul român Paul Georgescu pentru titlul de Înotătorul Anului 2020: https://openwaterswimming.com/contestants/paul-eugen-dorin-georgescu/
     

Pentru aceasta, trebuie urmați trei pași:

 

1. accesați link-ul, apoi dați click pe "Vote Now"
2. scrieți adresa de mail și dați click pe "Send"
3. scrieți codul primit pe adresa de mail și dați click pe "Submit"

    

Sportivii nominalizați sunt aleși după criterii stricte care țin cont de valoarea, rezultatele și performanțele lor din anul 2020, dar mai ales de imaginea lor, de capacitatea de a promova și de a reprezenta cât mai bine această ramură sportivă.

 

Iată câteva dintre acestea:  
-    să promoveze cât mai bine spiritul înotului în ape deschise;
-    să dovedească spiritul de aventură, tenacitatea și perseverența, caracteristici esenţiale ale înotătorilor în ape deschise;
-    să influențeze pozitiv lumea înotului în ape deschise.
    

Despre Paul Georgescu
     

 

Profesor de sport și fost poloist de performanță la echipa Steaua București, se numără printre cei 33 de înotători din toată lumea care au înotat cel puțin un kilometru în ape înghețate.
     

Sportivul este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) și deținător al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km și Manhattan Island, SUA – 48,5 km). 

 

În primăvara lui 2019 a reușit să străbată înot Canalul Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore și 6 minute. Canalul Molokai are 42 de km, dar cel mai bun înotător român în ape deschise s-a confruntat cu valuri foarte mari și curenți puternici, care l-au deviat. Paul Georgescu a traversat pe timp de noapte Canalul Molokai fiind a treia strâmtoare parcursă de

 

Paul în cadrul proiectului Oceans Seven.

Pe 2 februarie 2019, Paul Georgescu a devenit primul român care a parcurs distanţa de 1 milă (1.609 metri), în apă îngheţată (3,2 grade Celsius), obținând un timp foarte bun de 22:44:19. Cursa a avut loc într-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitală.

În martie 2019 a devenit campion mondial la Ice Swimming (500 m), cucerind prima medalie din istorie pentru România la o astfel de competiție (timp 6:07:22) unde au concurat 54 de sportivi din toată lumea; românul a participat şi la proba Regină, de 1000 de metri şi s-a clasat pe un excelent loc 5  din 110 concurenţi. 

Pe 27 august 2019, Paul Georgescu a triumfat alături de elevii săi, cu ROMÂNIA, prima ștafetă românească care a traversat înot Canalul Mânecii. A fost o premieră istorică pentru înotul românesc în ape deschise: în 10 ore si 25 minute. Membrii ștafetei compuse din Paul Georgescu, Sergiu Deznan si copiii Anton Zamfir (16 ani), Alice Perjoiu (16 ani), Andreea Albu (13 ani şi Ana Nanău (12 ani) au parcurs 43,4 km în Canalul Mânecii, la numai 18 grade Celsius, cât avea apa mării! 

Pe 22 februarie 2020 a reușit performanța unică, în cadrul proiectului ”Antarctica 2020 Swim”, de a înota o milă (1600 m) în apele înghețate de la Cercul Polar, în Antarctica, în 22 de minute și 44 de secunde. El a mai bătut alte trei recorduri: a înregistrat cel mai bun timp de parcurgere a unei mile la Cercul Polar (Cath Pendleton din Marea Britanie a înotat, de asemenea, o milă în 32 de minute și 54 de secunde), a fost înotătorul cu cea mai rapidă milă în Antarctica și sportivul care a înotat cea mai rapidă milă extremă numită ”Ice Zero” (temperatura apei la Cercul Polar a fost de 0.1 grade Celsius). 
 

Pe 20 august 2020 a parcurs distanța de 104,084 km în 21 ore si 42 de minute, în apele Dunării, în Lacul Porțile de Fier, de la Moldova Veche până la Porțile de Fier (a ieșit din apă la Orșova), fără să se oprească.

     

Visul său era să încheie până în 2020 proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpiniștilor care au reușit să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. Din păcate, pandemia COVID-19 l-a oprit din drumul său, dar doar pentru moment. Ar fi trebuit să înoate în Japonia la sfârșitul lui iulie 2020, iar între Spania si Maroc în luna octombrie, dar vremurile l-au făcut să se reorienteze către alte recorduri și performanțe în apele României! Un alt țel al lui Paul Georgescu este participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022.

 

Despre Catena Racing Team
     

Catena Racing Team este cel mai mare club polisportiv corporatist din România, format din pasionaţi de sport din firmele grupului (Fildas, Catena, Tonica Group, Smart Soft Power) şi din afara sa. În cei peste 6 ani de activitate, Catena Racing Team a dobândit un palmares impresionabil, depăşind 330 de podiumuri câştigate - 101 medalii de aur, 122 medalii de argint şi 111 medalii de bronz. Pentru că un stil de viață sănătos presupune mișcare și practicarea unui sport, Catena a susținut și va susține în permanență proiectele sportive care îi ajută pe români să fie sănătoși, fericiți, să aibă încredere și să se bucure de viață. 

 

Catena susține campionii!
 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.