Terapiile biologice - solutii in bolile reumatismale

5469 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Dr.Magda Parvu-medic primar reumatolog, sef sectie Reumatologie-Spitalul Clinic Colentina, coordonatorea Centrului de Tratament Biologic vorbeste despre noutati in aceasta specialitate, referindu-se la terapiile biologice.
Terapia biologica consta in administrarea unor substante medicamentoase care au fost obtinute prin tehnici ce apartin ingineriei genetice si care actioneaza cu o inalta specificitate asupra unor tinte inflamatorii care s-au dovedit ca au implicarea in patologia diverselor afectiuni.

Terapia biologică reprezintă o revolutie in reumatologie si este viitorul pentru medicina din întreaga lumea. Pretul ei este destul de ridicat insa rezultatele obtinute ofera solutii medicale asteptate atat de cei suferinzi de astfel de afectiuni, cat si de medicii curanti.

Tratamentul cu terapii biologice este folosit de mai bine de 15 anii pe plan mondial, pentru tratamentul afecţiunilor reumatologice grave de tipul: poliartrită reumatoidă, artropatia psoriazica, artrita idiopatica juvenila şi spondilită anchilozantă.

La ora aceasta sunt aprobate prin program national de gratuitate, prin Casa Nationala de Sanatate si Ministerul Sanatatii mai multe terapii biologice.Modul in care se ajunge la acest tip de terapie presupune respectarea unor etape de tratament.Exista niste protocoale nationale foarte bine standardizate si pe care cei suferinzi trebuie sa le urmeze.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Claudia AntonCuvinte cheie
dr.magda parvu, terapii biologice, tratament colagenoze, spitalul colentina, reumatism, boli reumatismale, farmacia catena, poliartrita, lupus

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.