Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017

5351 vizualizariDeschide videoclipul

La Gala Premiilor Capital,  Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup, a primit premiul pentru Cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc, Catena fiind situata pe locul I in retailul faramaceutic. Alina Marinescu, Director General Catena a transmis cu aceasta ocazie cateva ganduri: Este o onoare sa ne aflam aici in numele doamnei presedinte, Anca Vlad. Va multumim pentru acest premiu, suntem mandri ca suntem invingatori, va dorim din suflet sa aveti doar realizari in anul ce urmeaza. La multi ani!.  


Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017 Anca Vlad, cea mai puternica femeie din antreprenoriatul romanesc - Gala CAPITAL 2017

La implinirea celor 25 de ani de existenta in presa economica romaneasca a avut loc evenimentul Gala Premiilor Capital 25 ani cu ocazia caruia s-au acordat premii pentru performantele companiilor si oamenilor de top din societatea si business-ul romanesc si s-au lansat publicatiile Capital TOP 300 Cei mai bogati romani si TOP 100 Femei de succes, pentru anul 2017. Laureatii au avut pe parcursul existentei revistei Capital rezultate sau initiative remarcabile care au schimbat sau au contribuit pozitiv la economia Romaniei, pentru cei care au avut un aport major la dezvoltarea capitalismului in Romania si au avut o contributie majora in sectorul financiar – bancar.
      

 

Viziunea antreprenoriala a Ancai Vlad este legata de doua dintre cele mai puternice companii romanesti - Fildas Trading si Catena, care au devenit in timp, reper pe piata farmaceutica, cu un numar de peste 5.500 de angajati si cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro. Fildas Trading este una dintre cele mai mari companii de profil pe piata distributiei de produse farmaceutice din Romania si a cincea cea mai puternica companie antreprenoriala romaneasca, intrand in 2017 in Top 500 companii din Europa Centrala si de Est. Clasamentul a fost realizat de prestigioasa companie de consultanta Coface. Compania a realizat in 2016 afaceri de peste 500 de milioane de euro. Catena este in prezent Numarul 1 in reteaua de farmacii in Romania (a depasit 650 de unitati la nivel national si a inregistrat in 2016 afaceri de peste 500 de milioane de euro), pozitie pe care, pe o piata puternic concurentiala, o mentine din 2012. Ca o noua dovada de recunoastere a excelentei in afaceri, Fildas si Catena au fost desemnate si TRUE LIDERS pentru anul 2016, de catre ICAP Romania. Recent, in cadrul galei organizate cu ocazia centenarului Forbes, a fost anuntata o editie speciala a Forbes Romania si Forbes 500, dedicata celor mai importante 100 de personalitati business care au marcat economia romaneasca, „Forbes Romania 100 Greatest Living Business Minds”. Anca Vlad a fost prima personalitate careia i s-a inmanat acest trofeu, „drept recunoastere a spiritului vizionar, dar si a eforturilor si perseverentei in afaceri”. 

 

 

Prezent la Gala Capital cu ocazia implinirii a 25 de ani de la lansare, omul de afaceri Ion Tiriac si-a ridicat premiul cel  (locul I in Capital TOP 300 Cei mai bogati romani) si a vorbit despre investitiile sale majore in sport. In general nu sunt obisnuit cu premiile, chiar daca din cand in cand mi se acorda, pentru ca, fara falsa modestie, va spun ca nu le merit. Acest premiu imi vine in citadela capitalului si mi se acorda pentru anumite succese, pe care eu le gasesc minore, datorita investitiilor in sport - a spus Ion Tiriac. Eu cred ca nu este nici o investitie, ci este oarecum o ambitie sa dovedesc ca nu am avut dreptate in anul 2000, cand am spus ca daca nu investim in copii, o sa ne trezim in 20 de ani in afara priemelor 20 de tari din lumea sportului. Am gresit, va rog sa ma scuzati.  Numai dupa acesti ani, pana la olimpiada din Rio, am iesit din primele 50 si din 29 de medalii la Sidney, ne-am intors acasa cu 3. E vina mea, e vina dumneavoastra, e vina tuturor ca nu am investit nimic in tineret. O natiune sanatoasa, fara sport, fara miscare, nu exista. Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a fost premiat pentru rolul major pe care l-a avut in pastrarea echilibrului si stabilitatii sectorului financiar bancar. Nu a putut fi prezent, dar a trimis o scrisoare de multumire prin intermediul lui consilierului sau, Adrian Vasilescu. Florin Talpes, cel care a pus bazele Bitdefender, lider mondial pe piata solutiilor de securitate, a fost premiat pentru viziune si pentru impunerea unui brand romanesc pe plan mondial, iar Dan Pascariu a primit un premiu special pentru contributia majora in formarea sistemului bancar romanesc. Cu o cariera de 45 de ani in domeniul bancar, Radu Ghetea a reusit sa faca din CEC o banca comerciala cu un variat portofoliu de produse si clienti, iar Capital i-a acordat un premiu pentru contributia semnificativa la transformarea CEC intr-o banca moderna. Antreprenorul Horatiu Tepes, detintatorul firmei Bilka a primit premiul pentru cea mai rapida dezvoltare a unei companii din domeniul productiei. Gruia Stoica a fost recompensat cu premiul pentru ocuparea pozitiei de lider national si pentru expasiune in regiune, acesta reusind sa aduca Grup Feroviar Roman pe primul loc in transportul de marfa si sa transforme holdingul Grampet intr-un jucator regional de amploare. Radu Timis, proprietarul Cris-Tim a fost premiat pentru cea mai sanatoasa crestere a businessului pe care l-a creat alaturi de sotia sa Cristina. Fondatorii FAN Courier - Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai au primit premiul pentru drumul fara opriri pe care l-au parcurs in businessul de curierat. Cristian Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii, a fost premiat in cadrul Galei Capital 25 de ani pentru buna reprezentare a constructorilor romani.
     

 

Rezultatele obtinute in 2017 de catre Simona Halep au condus-o pe locul intai in topul femeilor de succes din Romania, clasament stabilit de Revista Capital. Premiul cel mare nu a putut fi ridicat personal de Simona Halep, dar aceasta si-a transmis gandurile printr-un mesaj video: Multumesc Revistei Capital pentru acest premiu si pentru recunoasterea activitatii mele. Dupa cum stiti, numarul 1 vine cu multa satisfactie dar si cu multe responsabilitati, acesta fiind si motivul pentru care nu pot sa fiu impreuna cu dumneavoastra in aceasta seara. La multi ani, Capital!
      

 

Si Valentin Negoita, primul redactor-sef al revistei Capital, a fost premiat pentru formarea echipei si lansarea celui mai bun saptamanal economic din Romania: Acum vreo 25 de ani lansam revista Capital la Athene Palace impreuna cu grupul Ringier – a spus el. Ce pot sa zic? Doar un singur lucru: Continuati ceea ce noi am inceput in urma cu 25 de ani si poate, schimband putin reteta si de ce nu partitura, care in acest moment se numeste economia digitala. Succes!
    

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Cristina Ardelean
 Cuvinte cheie
Gala Capital 25 ani, Ion Tiriac, Anca Vlad, Fildas Group, Catena, Mugur Isarescu, BNR, Adrian Vasilescu, Florin Talpes, Simona Halep, Dan Pascariu, Griua Stoica, Dan Sucu, Cristian Erbasu, Radu Timis, Cris Tim, Tonica by Catena, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.