Nevralgii de vară

Deschide videoclipul

E vară, deci cald, dar ce bine că  marea e aproape! Aerul marin, apa sărată, expunerea moderată la soare, înotul sunt tot atâtea recomandări pentru o stare de bine și pentru creșterea imunității. Pe de altă parte, temperaturile fierbinți ne trimit imediat la frigider după înghețată sau băuturi reci. Dacă folosim aerul condiționat în exces și în același timp consumăm multe bături reci e bine să știm că s-ar putea să lase urme. Dr Alina Anghel, medic specialist ORL ne spune cum ne  pot altera acestea echilibrul organismului.

Nevralgiile se simt atunci când un nerv este iritat sau deteriorat și sunt frecvente în sezonul cald. Fie de la băuturile foarte reci, fie de la șocul de temperatură, senzațiile de durere la nivelul capului, feței, maxilarelor, obrajilor și dinților , pot fi de intensitate crescută și ne pot trimite la medic.

 

E greu vara să ne abținem de la a ne răcori prin diverse mijloace, pentru că temperaturile crescute ne destabilizează organismul. Cu toate acestea, un consum moderat de băuturi extrem de rece este indicat. Un pahar de apă cu gheață și mai multe pahare de apă la temperatura camerei. În ceea ce privește înghețata, ar fi bine s-o consumăm acasă măcar și nu pe stradă când e foarte cald. Aerul condiționat pare că ne răcorește pe moment, dar dacă rămânem câteva ore în aceste temperaturi scăzute și apoi ieșim afară, șocul termic o să fie intens resimțit de organism.

 

Moderație, moderație, moderație. Măcar până trece canicula! 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.