Terapia prin polaritate – Marlena Scarlat

Deschide videoclipul
Psihologul si terapeutul Marlena Scarlat vorbeste despre terapia prin polaritate. Terapia prin polaritate este o metoda holistica ce inregistreaza o mare amploare in ultima vreme, metoda eficienta de reincarcare energetica, de reechilibrare (din punct de vedere fizic si emotional). Medicina psihosomatica a aratat ca bolile pot fi autoinduse pe cale mentala. Este aproape un truism faptul ca o trauma, emotie violenta apta sa sensibilizeze la noi emotii de acelasi fel, altereaza starea de sanatate.
Initiatorul acestei teorii este dr. Randolph Stone, nascut in Austria in anul 1890. A emigrat in America impreuna cu tatal sau si s-a stabilit in Chicago.

Stone a devenit specialist in osteopatie si naturopatie si, in acelasi timp, chiropractician, dand consultatii intre 1914-1972. Insa, nemultumit de abordarea occidentala a problemei vindecarii, a simtit nevoia sa cerceteze si alte mijloace de insanatosire. In acest scop, drumurile sale au trecut atat prin China, cat si prin Franta, unde a studiat acupunctura si herbologia.

In Orient a deprins reflexologia si alte tehnici orientale de masaj. Intalnind din intamplare stravechea arta a masajului, asa cum a fost conceputa de marele Paracelsus (care studiase in Arabia), Stone si-a insusit notiunile esentiale despre campurile electromagnetice subtile ale corpului. De-a lungul a 60 de ani, el a integrat aceasta bogatie de cunostinte intr-un sistem pe care l-a denumit terapia prin polaritate. La varsta de 88 de ani s-a retras din activitate si a ales sa traiasca in India.


Cuvinte cheie
Marlena Scarlat, terapia prin polaritate, Randolph Stone, terapii complementare, holistic, medicina alternativa, tehnici de vindecare, forta vitala, echilibru emotional

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.