Rolul celulelor Stem

9949 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Dr.Mirela Livadariu-sef laborator CBC Laboratories Bucuresti si Sorina Bratu-manager Keiko vorbesc despre ce sunt celulele stem si la ce pot fi ele intrebuintate.
Celula susa (denumita si celula stem) este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule ce au capacitatea de a ramane in stadiul de celula susa (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive. In acest fel, celula susa se poate divide fie simetric, caz in care rezulta doua noi celule susa sau doua celule diferentiate, fie asimetric, rezultand o celula susa si o celula diferentiata. Capacitatea celulei susa de a da nastere unei celule identice se numeste auto-innoire, iar cea de a da nastere altor tipuri de celule se numeste diferentiere.
Cercetarile recente au indicat un vast potential al celulelor stem de a fi folosite in medicina regenerativa, astfel putand fi vindecate chiar si mai multe boli. Aria folosirii lor s-a extins insa de curand si in industria dermatocosmetica.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Claudia AntonCuvinte cheie
celule stem, cosmetice cu celule stem, mezoterapie, oxigen hiperbaric, afectiuni celule stem, farmacia catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.