Factorii de risc in cancerul mamar

Deschide videoclipul
Dr.Irina Stelea-medic primar ginecolog-Centrul Medical Mediclass enumera care sunt factoriii de risc ce pot declansa aparitia cancerului mamar. Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei, desi cancerul pulmonar ramane cauza principala de deces atat la femei, cat si la barbati.
Cancerul mamar in stadiu incipient este adesea depistat printr-o mamografie sau ecografie, inainte de a fi aparut orice fel de simptome. Cel mai frecvent simptom este nodulul mamar nedureros. Cu toate acestea, nodulii mamari din cancerul mamar pot fi, de asemenea, durerosi.

Cancerul mamar, ca si celelalte tipuri de cancer, este perfect curabil daca este diagnosticat si tratat in stadii precoce. in acest scop se recomanda autopalparea lunara corecta a sanilor si prezentarea cat mai rapida la medicul specialist in cazul oricarei suspiciuni ridicate de aceasta manevra.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Claudia AntonCuvinte cheie
factori risc cancer san, cancer san, mamografie, autopalpare san, dr.irina stelea, farmacia catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.