Catena, sponsor Happy Run - Race for the Cure 2018

Deschide videoclipul

Cea de-a IV-a editie a Happy Run! - Race for the Cure Romania va avea loc pe 9 iunie la Bucuresti, in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle, startul cursei urmand a fi dat la ora 9,00. Organizat de Fundatia Renasterea si sustinut prin traditie de CATENA, Tonica si Farmacia Ta, aceasta cursa reprezinta cel mai important si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii.

Cursa de alergare va avea urmatorul traseu: Parcul Herastrau/Piata Charles de Gaulle - bd.Maresal Prezan - sos.Kiseleff - Piata Victoriei - bd.Aviatorilor - Parcul Herastrau. Plimbarea pe o distanta de un km va fi pe traseul Parcul Herastrau/Piata Charles de Gaulle - bd. Maresal Prezan - intrare in Parcul Herastrau pe la Arcul de Triumf - Aleea Michael Jackson, cu iesire in Piata Charles de Gaulle. Aceasta cursa de alergare / mers reprezinta atat o modalitate de crestere a constientizarii pentru preventia cancerului, cat si pentru celebrarea supravietuitoarelor in lupta cu o boala nemiloasa..

     

Cu ocazia conferintei de presa gazduita la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Ambasadorul Fundatiei Renasterea, Andreea Esca, a amintit faptul ca fundatia a fost inclusa cu trei ani in urma in evenimentul international Race for the Cure, care sarbatoreste femeile invingatoare in lupta cu cancerul de san, dar, in acelasi timp, este un prilej de informare si de strangere de fonduri. Aceasta competitie a fost inaugurata in 1983, la Dallas, in Texas, cand au participat 800 de persoane – a spus Andreea Esca. De atunci, Race for the Cure a evoluat, ajungand acum la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1,5 milioane de participanti in intreaga lume. La primele trei editii precedente, la Bucuresti, au participat in total peste 7.000 de persoane si sper ca numarul participantilor din acest an sa fie mai mare. Vrem sa amintim din nou ca preventia este foarte importanta si ca un cancer depistat la timp poate fi vindecat. Femeile trebuie sa stie ca exista un program regional de screening pentru cancerul de san si ca pot beneficia de control in vederea depistarii precoce a bolii.
     

Incepand cu anul 2015, Fundatia Renasterea a incheiat un parteneriat cu cea mai mare organizatie de lupta impotriva cancerului de san din lume – Susan G Komen Foundation, din SUA, in vederea organizarii unui proiect de informare si de strangere de fonduri, sub forma unei curse populare. 

      

Mihaela Geoana, Presedinta Fundatiei Renasterea a precizat ca evenimentul este organizat, sub inaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea oficiala a Ministerului Educatiei Nationale, a Ministerului Afacerilor Externe, a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Asociatiei Bucharest Running Club. Va fi o sarbatoare a vietii, a invingatoarelor in lupta cu aceasta boala si ne dorim ca acest mesaj sa ajunga la cat mai multa lume. Pot veni la cursa toti cei care doresc, pentru ca e un prilej de a petrece o sambata in parc, la plimbare sau la alergare si, in acelasi timp, un prilej de a face un bine si a ajuta bolnavele oncologice. Eu si prietenele mele din board-ul Fundatiei Renasterea va invitam sa participati, sa va luati familiile si prietenii, pentru a va alatura demersului nostru de a strange bani pentru dezvoltarea proiectelor fundatiei, dar si pentru a continua campaniile de informare. De cinci ani exista un program national de screening pentru cancerul de col uterin, iar acum exista si program regional pentru cancerul de san. Practic, prin Unitatile Mobile ale Fundatiei Renasterea, in ultimele sase luni, au beneficiat de servicii medicale gratuite femei din zonele rurale din jurul localitatilor Mioveni, Varasti, Focsani si Constanta, iar de la inceperea acestui program 20.270 de femei din zone izolate au primit consultatii gratuite. In 2016 a fost infiintata Coalitia pentru Sanatatea Femeii, care militeaza pentru servicii medicale moderne, integrate, oferite in timp util femeilor din Romania diagnosticate cu cancer. Fondurile stranse in cadrul evenimentului Happy Run! vor fi folosite pentru oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, pentru suport si sustinere asigurate pacientelor oncologice, dar si pentru continuarea proiectului Brave Cut – a adaugat Mihaela Geoana.

     

In acest an, cea de-a IV-a editie este structurata pe cinci categorii: 5 km plimbare pentru toate varstele (Fitness Walk), 1 km plimbare pentru toate varstele (Fun Walk), 5 km competitie alergare adulti, 1 km competitie alergare copii intre 5-10 ani, 1 km alergare copii intre 10-14 ani. Donatia pentru inscriere este 50 de lei pentru adulti, 25 de lei pentru copii intre 14 si 18 ani, 10 lei pentru copii sub 14 ani. Echipele de elevi din scoli si licee participa gratuit. Toti participantii care termina traseul vor fi recompensati cu o medalie, cei care ies pe primele locuri primesc un trofeu si diploma, iar copiii - ursuleti roz. Va fi si o tombola cu premii consistente, dar vor exista si echipe care vor concura, fiind oferite premii pentru echipa cea mai numeroasa, cea mai galagioasa, cea mai amuzant costumata, cea mai inimoasa.
      

E o bucurie pentru Comitetul Olimpic si Sportiv Roman sa fie alaturi de Fundatia Renasterea in acest demers, pentru al patrulea an consecutive – a spus marea atleta Violeta Beclea Szekely, director al departamentului marketing din cadrul COSR. Solidaritatea este una dintre valorile promovate de COSR. Apreciem ajutorul oferit de oamenii sanatosi celor aflati in dificultate. Felicit Fundatia Renasterea pentru initiativa organizarii acestui eveniment, dar si pentru celelalte programe de preventie pe care le desfasoara. Alaturi de membrele board-ului Fundatiei Renasterea (Andreea Esca, Ana Copos, Camelia Sucu, Amalia Nastase), in acest an la Happy Run vor participa persoane publice - Razvan Lucescu, Dani Coman, Horia Brenciu, Adelina Pestritu, Violeta Beclea Szekely, Corina Caragea, Daniel Osmanovici, Valeria Racila van Groningen s.a, dar si echipe ale ambasadelor Italiei, Germaniei, Croatiei, Argentinei, Lituaniei, Olandei, Turciei, SUA. 

     

Realizator: Mihaela Moldoveanu,  Oana Georgescu     

Editor: Nicu Pojaru     

Foto: Oana Georgescu
     Cuvinte cheie
Happy Run Race for the cure, Fundatia Renasterea, Mihaela Geoana, Andreea Esca, COSR, Ana Copos, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Razvan Lucescu, Dani Coman, Horia Brenciu, Adelina Pestritu, Violeta Beclea Szekely, Corina Caragea, Daniel Osmanovici, Valeria Racilavan Groningen, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.