ANCA VLAD, președinta Fildas-Catena, distinsă cu Trofeul pentru Susținerea Conferinței de Educație Timpurie, la Gala Acorns 15

Deschide videoclipul

Acorns Nursery a marcat cei 15 ani de la inaugurarea primei sale grădinițe, printr-o gală dedicată performanței în educație și valorilor care au contribuit la evoluția constantă a acestui proiect antreprenorial lansat în anul 2004: perseverență, entuziasm, pasiune, recunoștință. Toate acestea au ghidat pașii echipei Acorns și susținătorilor ei către un astfel de moment și au contribuit la dezvoltarea unor legături puternice în domeniul educației timpurii din România.

În cadrul Galei Acorns - 15 ani de excelență în educația timpurie, președinta Fildas-Catena, Anca Vlad, a primit Trofeul pentru Susținerea Conferinței de Educație Timpurie. În cadrul Galei au fost oferite distincții „Excellence in Education” susținătorilor, dar și proiectelor care contribuie la dezvoltarea societății românești prin educație. Trofeul acordat preşedintei Fildas-Catena, Anca Vlad, pentru susținerea Conferinței de Educație Timpurie a fost înmânat Gabrielei Dinu, specialist marketing Catena, categoria Mama şi Copilul. „În numele doamnei președinte Anca Vlad, vă mulțumim foarte mult pentru această distincție. Coordonând proiectul <> vă putem spune că ne onorează acest premiu și ne obligă să facem și mai multe lucruri bune pentru copii și tineri”, a declarat Gabriela Dinu. 

Anca Vlad, Cea mai influentă personalitate din business și locul I în top-ul ”Forbes - 50 Cele Mai Influente Femei din România” este fondatoarea unuia dintre cele mai puternice grupuri din domeniul farmaceutic, Fildas-Catena având în prezent peste 6.400 de angajați. Catena este rețeaua de farmacii numărul 1 în retailul farmaceutic din România și cel mai cunoscut și apreciat brand românesc de profil.

 

Iată care au fost oferite distincțiile ”Excellence in Education” oferite În cadrul Galei Acorns 15 susținătorilor, dar și proiectelor care contribuie la dezvoltarea societății românești prin educație:

 • Asociația pentru valori în educație pentru implicarea companiilor private din România în îmbunătățirea sistemului educațional
 • Anca Vlad pentru susținerea ”Conferinței de Educație Timpurie”
 • Alexandru Găvan pentru proiectul ”Bucurie pentru Nepal”
 • Alexandru Tomescu pentru susținerea construirii unei școli de arte frumoase la Mihăileni, satul natal al lui George Coșbuc
 • Dana Războiu pentru proiectul ”Nație în educație”
 • Larisa Băltărețu pentru susținerea proiectelor de educație timpurie din România
 • Loredana Popp pentru susținerea ”Conferinței de Educație Timpurie”
 • Măriuca Talpeș pentru proiectul ”MERITO”
 • suntpărinte.ro, primul site de parenting cu o secțiune dedicată educației timpurii
 • Simona Cărăbuș pentru susținerea ”Conferinței de Educație Timpurie”
 • Roxana Alexandru pentru sprijinirea proiectelor de educație timpurie
 • Radio ITSY BITSY pentru promovarea educației timpurii la radio
 • Virgil Ianțu pentru sprijinirea proiectelor de educație timpurie

 

”În cei 15 ani, am rămas fideli aceleiași viziuni, de a oferi cea mai bună îngrijire și educație copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani, urmând curricula britanică și punând accent pe nevoile copiilor, pasiunile, interesele și unicitatea fiecăruia” – a spus Valentina Secară, fondator Fundația Acorns, manager general Acorns Nursery. ”În centrul acțiunilor noastre se află valorile în care credem și pe care continuăm să le promovăm: bunătate, unicitate, gratitudine, iubire, respect, professionalism, responsabilitate, empatie, implicare, încredere, autenticitate, generozitate, perseverență, pasiune, excelență. Suntem recunoscători că avem oportunitatea de a crește copii uimitori și de a contribui la evoluția sistemului educațional din România, prin proiectele Fundației Acorns”.

 

Care este secretul succesului? - Ideea de a crește împreună, copii, educatori și părinți, pentru o comunitate mai bună. Practic, Curricula educațională britanică aplicată în grădinițele Acorns propune o abordare integrată și menită a îndeplini toate cerințele elevilor prin metode diferențiate de predare. Programul ”British” stimulează inteligența, imaginația și abilitățile fiecărui copil, prin identificarea și celebrarea trăsăturilor care îi fac unici. De remarcat și faptul că toate cursurile și activitățile de la ACORNS Nursery se desfășoară în limba engleză și asigură forme de învățare interactivă într-un mediu vesel, motivant și sigur, special construit pentru a se adapta așteptărilor fiecărui copil. Aproape 1000 de copii poartă astăzi cu mândrie valorile unui Acorns Alumni, iar în cele două grădinițe din București studiază în prezent 120 de copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani.

 

Despre proiectul Mama şi Copilul. Pentru mămicile care vor să afle cum să aibă corect și modern grijă atât de ele, cât și de copiii lor, cărticelele „Mama și Copilul” reprezintă cea mai bună soluție. Mămicile sunt așteptate în farmaciile Catena, cu cardul „Mama și Copilul” (cele care nu au își pot face card pe loc în orice farmacie Catena), pentru a primi gratuit „Cărticica Mama și Copilul”, aferentă vârstei copilului și anume: „Preconcepție&Sarcină - Cărticica Bucuria de a fi părinți!”, „0-3 luni – Bebe vine acasă!”, „3-6 luni – Bebe crește și se joacă”, „6-12 luni – Diversificarea, marea provocare”,  „1-3 ani – Primul „mama” și vorbirea”, „3-6 ani – Pregătirea pentru grădiniță și școală”, „6-8 ani –Primii ani de școală” și  „8-15 ani – Provocările adolescenței”.

Despre Acorns Nursery. Curricula Acorns urmează un program variat, individualizat de învățare, cunoscut în Anglia sub denumirea de „Etapa fundației timpurii”. În cei 15 ani de activitate, Acorns Nursery, prin Fundația Acorns și Centrul pentru Educație Timpurie First7, a devenit lider în instruirea profesorilor conform standardelor britanice. Printre realizările Acorns se numără:

 • Prima organizație care a obținut premiul Investors in people standard;
 • Deține premiul Every Child Matters  2011-2014;
 • Este afliată la Council of British International Schools (COBIS) și International British School of Bucharest;
 • Este membră a British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (UK) și the National Children's Bureau (UK);
 • Acorns Nusery a inițiat și continuăm să se implice în proiecte de responsabilitate socială legate de îngrijirea copiilor și educația timpurie.

 

Fondurile strânse în cadrul Galei Acorns 15 sunt direcționate către organizarea celei de-a 6-a ediții a Conferinței de Educație Timpurie, un proiect prin care Fundația Acorns oferă educatorilor și învățătorilor din sistemul public de învățământ, acces gratuit la training-uri susținute de experți internaționali în educație. Evenimentul, cu tema Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice, va avea loc în perioada 6 - 8 noiembrie 2019 în București și pe 9 noiembrie, în Suceava.

 

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu

Operator: Alex Andrieș

Foto: Sabina GheormescuCuvinte cheie
Gala Arcons 15, Anca Vlad, Mama si Copilul Catena, Conferinta de Educatie Timpurie, Acorns Nursery, Asociatia pentru valori în educatie, Alexandru Gavan, Bucurie pentru Nepal, Alexandru Tomescu, Dana Razboiu, Natie în educatie, Mariuca Talpes, Merito, suntparinte.ro, radio ITSY BITSY, Virgil Iantu, Tonica by Catena, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.