Curatarea tenului

Deseori neglijata, in detrimentul unor activitati de mentinere a sanatatii si frumusetii tenului cu impact mai vizual, curatarea tenului are, daca nu cea mai importanta functie,cu siguranta cea mai benefica asupra tenului supus machiajului zilnic si factorilor de mediu citadin.
Mai ales acum cand poluarea din marile orase este in continua crestere. Tenul este oglinda oricarei femei, iar poluantii pot conduce la aparitia iritatiilor, a eczemelor si a altor afectiuni eruptive.
Prin curatarea tenului sunt indepartate celulele epiteliale moarte de pe suprafata pielii, si odata cu acestea si praful si impuritatile care conduc la dilatarea porilor pielii. Impuritatile din atmosfera blocheaza porii, si astfel glandele sebacee de la suprafata pielii isi intensifica activitatea pentru a lupta impotriva infectiilor si a agentilor toxici. Efectele negative ale agentilor externi se vor observa din clipa in care pielea incepe sa capete un aspect lucios.
Chiar si daca nu se machiaza, tenul trebuie curatat de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Aceasta operatie trebuie sa devina rutina.
Exista o varietate de produse destinate curatarii tenului sub forma de sapun, apa micelara, crema sau gel. Aceste produse actioneaza diferit asupra pielii.
Exista insa un produs, cunoscut inca din antichitate, care ajuta nu numai la curatarea delicata a pielii, dar si la vindecarea tenului iritat, odihnirea pielii tenului obosit, stralucirea tenului care nu mai este atat de proaspat si inlaturarea altor afectiuni ale acestuia. El se numeste apa de trandafiri.
Apa de trandafir este utilizata in special in caz de piele uscata, inflamata, sensibila, cu tendinta la imbatranire. Uleiul esential de trandafir mentine o buna hidratare a pielii, fiind de un real folos in cazul tenurilor sensibile, cu probleme (acnee) sau a celor imbatranite.
Realizator: Corina Voicu
Operator: Silviu Crangureanu
Editor: Catalin Mircea