Articulațiile sănătoase susțin longevitatea!

Deschide videoclipul

Ce legătură există între lumina soarelui, sănătatea articulațiilor și viața lungă?

Simplu. Lumina stimulează formarea Vitaminei D care este responsabilă și de sănătatea oaselor și a articulațiilor. Când cerul e acoperit, toată populația globului suferă. Scade rezistența organismului la îmbolnăviri, viroze și atacuri bacteriene. Ne simțim fără vlagă și pentru că suntem dependenți de lumina soarelui.
 

Ce legătură există între lumina soarelui, sănătatea articulațiilor și viața lungă? De aceea, ne recomandă medicii plimbările, mișcarea în aer liber, să stăm la soare, pentru că radiațiile ultraviolete stimuleaza formarea de vitamina D care ia calciul și îl duce în oase. Pentru că atunci când articulațiile nu sunt irigate corespunzător, suferă și se degradează. 

 

Mișcarea, dieta și respirația întăresc articulațiile

 

Ne-a explicat doamna Conf Dr Georgiana Tache, medic primar medicină fizică și recuperare medicală. Când facem sport să fim atenți la greutatea corporală, la starea articulațiilor și să căutăm îndrumare. Dacă avem o problemă cu greutatea, sportul stresează articulațiile. Așa că, mai întâi slăbim ca să nu rezolvăm o problemă dar să creăm o alta. 

 

Așadar, mișcare, respirația corespunzătoare dar și dieta (nu în ultimul rând) stimulează sănătatea articulațiilor noastre.
Sănătatea articulațiilor depinde și de starea noatră interioară, de relaxare, pentru că tensiunea nervoasă se repercutează și asupra musculaturii.

 

De felul în care respirăm, ne mișcăm, ne hrănim depind starea de bine a organismului, imunitatea și longevitatea. Așadar, să facem ce stă în puterea noastră ca obicei sănătos ca să ne creștem rezistența organismului și să ne bucurăm de viață cât mai mult timp!

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.