PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m) Murmansk, Rusia

813 vizualizariDeschide videoclipul

PAUL GEORGESCU, campionul mondial la Ice Swimming (500 m) s-a intors acasa!


PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia PAUL GEORGESCU, noul Campion Mondial la Ice Swimming (500 m)  Murmansk, Rusia

El a cucerit prima medalie din istorie pentru Romania la o astfel de competitie; a participat si la proba Regina, de 1000 de metri si s-a clasat pe un excelent loc 5 din 110 concurenti.

 

In perioada 14 – 17 martie 2019, la cea de-a treia editie a Campionatelor Mondiale de Ice Swimming de la Murmansk, in Rusia, Romania a fost reprezentata de celebrul inotator Paul Georgescu, cel caruia, stabilirea recordului de la inceputul lunii februarie (distanta: 1 Mila (1609 m / 1,609 km), 64 de bazine, temperatura apei: 3,2 grade Celsius, timp: 22:44:19) i-a adus calificarea la binecunoscuta competitie. Dupa acest eveniment, Comitetul International Olimpic va decide introducerea aceastei discipline in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna

 

410 inotatori din intreaga lume au fost acceptati de organizatori sa participe la cea de-a treia editie a Campionatului Mondial de Inot in Ape Inghetate de la Murmask, Rusia.

 

PAUL GEORGESCU a concurat in cadrul probei de 500 de metri, stilul liber, sportivul roman inotand si castigand cea mai puternica serie la care au luat startul 54 de sportivi. Apa a avut temperatura de 0 grade Celsius la ora start-ului, 11.23, ora Romaniei. Paul a condus cursa de la un capal la celalalat, impunand un ritm infernal pentru adversari si a terminat-o in 6 minute,

 

7 secunde si 22 de sutimi, devenind astfel campion mondial si aducand prima medalie din istorie pentru Romania la o astfel de competitie. Pe podium s-au clasat Colin Hill (6:47:83, Marea Britanie) si Stefan Runge (6:47:84, Germania).

 

Romanul a participat si la proba Regina, de 1000 de metri, unde au fost inscrisi 110 concurenti si s-a clasat pe un excelent loc 5.

 

Pentru Paul Georgescu (41 de ani), acesta a fost doar inceputul unui an competitional ce se anunta unul cu foarte multe provocar si pe care, parte dintre ele le va dezvalui cu ocazia Conferintei de Presa. In 2019, campionul are programate cateva curse - eveniment, veritabile incercari pe care le va depasi cu siguranta:

 

9 - 21 aprilie 2019 - Molokai Channel, Hawaii - 42 km

 

9 - 16 august 2019 - North Channel

 

29 august - 5 septembrie 2019 - prima stafeta romaneasca care va traversa Canalul Manecii

 

Paul Georgescu a reusit!!! Paul Georgescu a obtinut prima medalie din istorie pentru Romania la o astfel de competitie. El este primul roman care a reusit sa inoate o mila in ape inghetate.

 

Redactor: Ioana Bercaru
Imagine: Alex Andries, Ionel Stanciu
Editor: Stanislav Pescu

 


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.