Catena s-a pregatit pentru 14 noiembrie, Ziua Mondiala a Diabetului

931 vizualizari

Deschide videoclipul

Diabetul este o boală extrem de raspandita, statisticile aratand ca 415 milioane de persoane din intreaga lume sufera de aceasta afectiune. Cauzele sunt, in principal, stilul de viaţă modern - alimentaţie nesănătoasă, stres, sedentarism, obezitate, fumat, somn insuficient, la care se adaugă şi predispoziţia genetică.


Catena s-a pregatit pentru 14 noiembrie, Ziua Mondiala a Diabetului

In Romania, aproximativ 1,7 milioane de români (11,6%) suferă de diabet zaharat, conform primului studiu realizat în ţara noastră privind prevalenţa diabetului, prediabetului, supraponderii, obezităţii, dislipidemiei, hiperuricemiei şi bolii cronice de rinichi ,prezentat de conf. dr. Cristian Serafinceanu, şef de clinică la Institutul “N. Paulescu”. 

 

Din cauza frecventei acestei boli, ziua de 14 noiembrie a fost declarata de catre Federaţia Internaţionala de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - ZIUA MONDIALA A DIABETULUI. 

 

Pentru a veni in sprijinul bolnavilor de diabet si pentru o informare corecta privind preventia acestei afectiuni, CATENA va asteapta astazi in farmacii pentru a va oferi cadou brosura „Intelege si controleaza diabetul”, carnetelul diabeticului (care te ajuta sa mentii glicemia sub control) si un dulce sanatos cu indice glicemic scazut.

 

Ai grija de sanatatea ta!Cuvinte cheie
14 noiembrie 2018, Ziua Mondiala a Diabetului, diabet

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.