Tine gripa departe!

228 vizualizari

Deschide videoclipul

Adesea, gripa si raceala sunt confundate. Ambele sunt infectii virale respiratorii si pot avea anumite simptome comune, dar sunt cauzate de virusuri diferite. In orice caz, gripa nu este o raceala mai severa.


Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe! Tine gripa departe!

Gripa este o infectie virala a cailor respiratorii superioare cauzata de virusul gripal. Raceala, virozele comune, sau guturaiul, dupa denumirea populara, sunt date de multe alte virusuri, pana la aproape 300 de tulpini diferite. 
 

Gripa are un debut brusc, cu febra ridicata, peste 38 de grade Celsius, frisoane, dureri musculare si oboseala, o stare generala foarte rea.

 
Raceala in schimb, debuteaza putin mai lent, cu secretii nazale abundente, nas infundat, durere de gat, stranut, tuse. 
 
 
Cum ne protejam de gripa? 

 

In ce moment ne adresam medicului?

 

De ce este foarte important sa mergem la medic? 

 

Cum se trateaza gripa?  
 
La aceste intrebari ne-a raspuns Dr. Mihaela Diana Ciuc, medic primar ORL la Spitalul CF2, Bucuresti intr-un interviu scurt, la obiect si extrem de util. Aflati cum trebuie sa procedati pentru a va proteja pe dvs. si pe cei din jur de simptomele foarte neplacute ale gripei. 
 
 
Realizator: Elena Buhus 
Operator: Silviu Crangureanu 
Editor imagine: Stanislav Pescu 


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.