Intoxicatiile domestice

Deschide videoclipul
Dr.Radu Tincu-medic specialist ATI-Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca vorbeste despre intoxicatiile domestice.
Toxapel este un serviciu destinat informării populaţiei asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital.Numerele la care specialiştii serviciului TOXAPEL vă stau la dispoziţie 24 de ore din 24 sunt :

- (021) 210.61.83

- (021) 210.62.82

Copiii mici au riscul cel mai mare de a face intoxicatii datorita curiozitatii lor naturale. Aproximativ jumatate dintre intoxicatii se produc la copii sub 6 ani, dintre care majoritatea apar la varsta de 1 pana la 4 ani.

Produsele care sunt periculoase pentru copii sunt periculoase, de asemenea si pentru animalele de companie.Pentru a preveni intoxicatiile se recomanda citirea prospectului produsului, precautiile, folosirea corecta a acestuia si instructiunile de prim ajutor in caz de intoxicatie cu substanta respectiva.

Cele mai frecvente substante ce pot da intoxicatii la copii sunt:

- cosmetice, lac de unghii, parfumuri;

- produse domestice sau substantele pentru lipit;

- agenti de inalbire, detergent de vase, produse pentru toaleta sau pentru desfundarea tevilor, substante pentru curatat mobila si alti produsi de curatare;
- produse pentru dezghetare sau antigel;
- terebentina, kerosen, gaz pentru brichete, diluanti pentru vopsele, solventi;
- produse pentru gradinarit, in special insecticidele, produsele pentru combaterea daunatorilor si a buruienilor;
- baterii si naftalina;

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Claudia Anton


Cuvinte cheie
dr.radu tincu, intoxicatii domestice, intoxicatii copii, masuri de prim ajutor intoxicatii, farmacia catena, urgente intoxicatii

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.